Specialistische technieken

Anti druk
Dit is een techniek die wordt toegepast als een tijdelijke therapie. Doormiddel van vilt en andere materialen kan een pijnlijke plek of nagelwal tijdelijk ontlast worden. Het kan toegepast worden om direct de pijn te verminderen, of om een wond drukvrij te leggen. Het is een tijdelijke therapie, die kan worden uitgebreid met eventueel een blijvende therapie door middel van een orthese.
Daarnaast verkopen wij standaard anti-druk middelen. Voorbeelden daarvan zijn de silicone teenspreiders, teenscheiders, teenkappen en meer ter voorkoming van likdoorns op of tussen de tenen of pijnlijk gevoel in de nagel wal.

Orthese
Orthese techniek is het behandelen van een teenstands- afwijking die voor complicaties zorgt. De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen. Het is het tot stilstand brengen van het vergroeien van een teenstand. Per situatie wordt bekeken of het mogelijk is welke therapie er toegepast kan worden. Soms moet er doorverwezen worden naar een podotherapeut omdat er ook aan de stand van de voet gewerkt moet worden door een corrigerende of ondersteunende zool.

Nagelregulatie
Nagelregulatie bij een pijnlijke nagel is het begeleiden en verbeteren van een pijnlijke nagelvorm, of ingroeiende nagel door middel van heveling met behulp van een beugel. Er zijn verschillende soorten beugels waarvan de keuze per situatie bekeken zal worden, afhankelijk van het probleem. Het doel hiervan is om de vorm van de nagel en nagelbed zodanig te veranderen dat de druk in de nagelwal wordt opgeheven. Er worden veelal goede resultaten mee behaald.

Nagelreparatie
Dit is een techniek waarbij door middel van gel een gescheurde- , afgebroken - of stootnagel wordt hersteld. Wanneer een nagel door een trauma (stoten) eraf is gegaan, komt het nagelbed vrij te liggen. Dit kan een stootnagel tot gevolg hebben; de nagel wordt omsloten door de huid en kan niet meer naar voren groeien. Dit geeft problemen, o.a. een ingroeiende nagel. De gellaag begeleidt de groei van de nagel.