IPL behandelingen

Het licht van de IPL apparatuur wordt geabsorbeerd door de pigmenten in het haar en de energie geeft zoveel warmte dat het haarzakje vernietigt wordt. De pigmenten in het haar zorgen voor de geleiding van die warmte naar de wortel. Derhalve moet er altijd voldoende pigment in het haar aanwezig zijn. Haar met onvoldoende pigment is niet optimaal te behandelen. Wanneer de kiemcellen in het haarzakje opgewarmd zijn tot minimaal 60 tot 70 graden, zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodem.
Het haar heeft 3 haargroeifases:
1 de actieve (anagene) fase
2 de overgangsfase ( katagene) fase
3 de rustfase (telogene) fase
De duur van ieder groeifase is afhankelijk van het lichaamsgebied. De IPL apparatuur kan alleen haar in de actieve groeifase verwijderen. Slechts een deel van al het zichtbare haar bevindt zich in de groeifase en verdwijnt voorgoed en daarom zijn er meerdere behandelingen nodig. Loszittend en slapend haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden.
De behandelingen op het lichaam en het gelaat worden om de 4 -6 weken uitgevoerd. Het uiteindelijke resultaat zal pas na enkele behandelingen zichtbaar gaan worden
De behandelde haren vallen na 2 tot 4 weken uit: het lijkt alsof ze groeien maar de afgestorven haar wordt door de huid naar buiten geduwd.
Behandelbare cliënten( waarbij het haar voldoende pigment bevat) hebben, afhankelijk van het te behandelen gebied, huidskleur en geslacht van de cliënt , gemiddeld na 6 a10 behandelingen resultaat. Een 100% resultaat kan helaas niet gegarandeerd worden. Na de behandeling blijven er namelijk donsharen achter en deze kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot nieuwe volwassen haren ontwikkelen. Deze haren kunnen eventueel weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of te behouden.
De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het te behandelen lichaamsgebied.
Wij geven het advies om minimaal 6 weken voor de aanvang van de kuur het te behandelen gebied alleen te scheren en te knippen.
De beste tijd voor een IPL kuur is het najaar en de winter. De huid is dan het minst gebruind, wat gunstig is voor de behandeling. Vermijd om die reden ook de zonnebank gedurende de laatste 6 weken voor aanvang van de behandelingen ook de weken nadat er “geflitst” is , moet de zon worden vermeden en is een bezoek aan de zonnebank af te raden. Hars of epileer de haren niet in de weken voor en tussen de behandelingen in.